2011. augusztus 29., hétfő

A számítógép az elménk kerékpárja - mondta Steve Jobs

Az előző, Mozgásérzékelős billentyűzet koncepció az Apple-től c. bejegyzés után következzék egy újabb poszt az "almás gyártó" háza tájáról. Igaz, hogy egy kicsit off, de megfogott az alábbi gondolat.

"A számítógép az elménk kerékpárja" - mondta még valamikor régen Steve Jobs, az Apple napokban lemondott elnöke. A teljes eszmefuttatás megtekinthető videón is a TWICA blogban (angol nyelven, magyar felirattal), illetve itt is elolvasható:

"Azt hiszem az egyik legfontosabb dolog, ami megkülönböztet minket a főemlősöktől az az, hogy mi eszközépítők vagyunk.
Olvastam egy tanulmányt, ami a helyzetváltoztatás hatékonyságát mérte a Föld különféle fajai közt. A keselyű tesz meg mind közül a leghatékonyabban egy kilométert. Az emberi faj valahol a listán sokkal lejjebb bukkan fel egy elég csúfos helyezéssel. Nem valami büszke bemutatása a "teremtés koronájának". Nem nézett ki valami jól, de valaki a Scientific American-ben letesztelte ugyanezt a hatékonysági mutatót az embert kerékpárra ültetve.
Az ember egy kerékpáron már kenterbe verte a keselyűt, teljesen letaszítva a lista tetejéről. Számomra ez az, amit a számítógép jelent. Nekem a számítógép a legnagyszerűbb eszköz, amit valaha létrehoztunk. Egyenértékű azzal, hogy az elménk kerékpárja."

Ezzel magam is egyetértek, és kiegészítem azzal (ha már gépírás), hogy a billentyűzet pedig a pedál ezen a kerékpáron.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése