2011. augusztus 30., kedd

Egy borz vélemény a Gépírás Blogról

Tudom, nem kell az ilyesmire reagálni, de azért mégis megteszem. Ezt olvastam ugyanis a Borz a sámlin mikroblogban:

"Az idei Goldenblog közönségszavazatainak végeredménye IT kategóriában nem meglepő: Apple témájú blogok az élen, Android témájú blogok mögöttük, közöttük elszórva az egyebek.

Vannak olyan blogok, amelyekben egyáltalán nem lényeges, hogy időszerű legyen a témaválasztás. Tipikusan ilyenek a történelmi és egyéb ismeretterjesztő blogok. Viszont vannak olyanok is, ahol az up to date tartalom elsődleges fontosságú: hírblogok, divatblogok, sportblogok, stb. Én az IT blogokat is az utóbbiba sorolom. Annyi minden történik olyan szédítő sebességgel az IT világban, hogy szerintem azokat kellene jutalmazni, akik a holnap IT-jét mutatják be ma. Ehhez képest a kiválasztottak valami siralmasak.

Először is egy Android blog, miközben az Android platformon kb. nulla innováció történik (szemben az Apple-vel, és még inkább a Microsoft-tal, aki a WP7 mellett most a Win 8-cal is erős hájpot csinál). És akkor egy olyan, száraz és unalmas Android blogot díjazunk, aminek még mobil verziója sincs. Vicc!

Aztán van itt egy blog, ami a keresőkről szól. Tudjátok, arról a témáról, ami még a mobilnet előtt, még a social network-ok előtt, még az Óperencián túl, ahol a Google farkú malac túr, volt egyszer menő. Ettől persze még lehetne róla érdekes és akár hasznos blogot írni. Lehetne.

[Hoppácska, és most jön a csattanó - a szerk. megj.]

De a legnagyobb vicc a Gépírás blog, amelyen a posztok 90%-a a billentyűzethez kapcsolódó vicces kép.

Komolyan, ez lenne 2011-ben a magyar IT-blogok élvonala?"

Nos, kedves Borz. Ugyan a negatív reklám is reklám, és tiéd is egy vélemény (még ha nem is túl megalapozott), de engedd meg, hogy vitába szálljak veled. Nem tudom, mennyire megy neked a százalékszámítás, de azért itt a posztoknak nem hogy a 90, de még csak a 10%-a sem "vicces kép" (amúgy ez a kép meg tényleg vicces, lehet hogy pont te vagy rajta). Szóval ha már kötekedsz, legalább felkészülten tedd, hogy a f*** v*** b*** t*** k*** p***. Na jó ez csak vicc volt, hogy egyem meg a vacsorádat.

Egy kis ízelítő akkor, hogy mégis mi van itt elsősorban:
Bizarr ötlet: inverz billentyűzet (ez tényleg hülyeség)
Hitelkártya méretű billentyűzet (marhaság, de érdekes)
Gépírás iPad-en (ez azért már up to date)
"Taktilis" billentyűzet fából (ilyen ötleteid legyenek koma)
Hogyan gépelnek olyan jól a hackerek a filmekben? (erre te is kíváncsi voltál szerintem)
Lorem ipsum mint gépírás gyakorló szöveg (plusz egy kis Barátok közt)

Tényleg, hogy is volt az a borzos vicc a Ponyvaregényben...?

Kapcsolódó bejegyzések:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése