2011. augusztus 27., szombat

A gépírás nemzetgazdasági jelentősége

Tán nem is kell hangsúlyozni, hogy a gépírás óriási nemzetgazdasági jelentőséggel bír. Ezekben a nehéz, válság sújtotta, villámcsapva időkben különösen fontos, hogy aki számítógépet használ és hazafinak vagy honleánynak tartja magát - nem csupán üres lózungokban, hanem tettekben -, az igenis tudjon gépírni, hogy ezzel is segítse a magyar gazdaságot.

A gépírás tudományának elterjedésével lekörözhetnénk a környező országokat, és Közép-Európa Svájca lehetnénk. Száz forint lenne a svájci frank, vagy még annyi se. Lássuk hogyan:

A programozó előbb elkészülhetne a programjával; az író gondolatainak szárnyalásával szinte azonos sebességgel szőhetné történetét, ami így előbb a könyvesboltok polcaira kerülhetne; de akár egy mezei blogger is egységnyi idő alatt tartalmasabb és olvasmányosabb, részletesebb bejegyzést írhatna, ezzel építve a magyar web- és blogszférát, áttételesen pedig az online gazdaságot, tartalomipart. Lényegében minden irodai, számítógépes munka hatékonyságát jelentősen növeli a gépírás, a megtakarított időt pedig pihenésre, családra, sportra, a nemzetet felemelő tevékenységekre fordíthatná a dolgozó nép.

A gépírás ráadásul az egészségnek és ezáltal a magyar egészségügynek is jót tesz, ugyanis kíméli a szemet: nem kell tekintetünket ide-oda fókuszálni, billentyűzetről a monitorra és vissza. Ezzel máris sokat tettünk szemünk világáért és a társadalombiztosítási kassza stabilitásáért. Persze a drága, dizájner szemüvegkeretek és a szemüveglencsék gyártóival, forgalmazóival nem teszünk jót, de ezek a jellemzően olasz, német és japán cégek úgyis kiviszik az extraprofitot az országból (mondjuk nekem bejönnek a szemüveges lányok - erre persze lehet mondani, hogy csak a titkárnős pornófilmek miatt, de ez nem is igaz).

Még az egészségügynél maradva: bizony jártam már olyan háziorvosnál, aki hosszasan keresgélte a klaviatúrán a billentyűket. Mennyivel gyorsabb lenne a betegek ellátása, ha az illető háziorvos flottul gépelne. Vagy több idő maradna a tényleges vizsgálatra, a pontosabb diagnózisra.

Az interneten ismerkedők pedig gyorsabban kitölthetnék az adatlapjukat a társkereső oldalakon, és kellő sebességgel írva jobban megfogalmazott üzeneteket válthatnának egymással. Hatékonyabb kommunikációval, romantikusabb körmondatokkal tán az első találkozásra, aktusra, esetleg az esküvőre is előbb sor kerülne, és már ott is vagyunk, hogy így megállítható lenne a népesség aggasztó csökkenése, aminek nemzetgazdasági vonatkozását megint csak felesleges hangsúlyozni.

Minden kedves olvasómnak azt javaslom tehát, hogy - ha eddig nem tudott - tanuljon meg gépírni. Nem az én kedvemért, saját magáért. Vagy akkor legalább a hazáért.
Ebben próbál segíteni ez a blog.

Tipp:
Milyen gyorsan tudod leírni az ABC-t?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése